Skip to main content

Går vejen til hjertet gennem maven?

Skrevet d. 12. december 2021

Socialt arbejde og bæredygtighed hånd i hånd

Der er nogen som siger at vejen til en mands hjerte går gennem maven, men gælder det også for kvinder. Mariane Nedergaard som er “Fællesskabsguide” i Projektet “Flere i fællesskaber” og medlem af styregruppen i Kirkernes Sociale Arbejde fortæller, at hun på det seneste har mødte flere kvinder, som er begyndt at komme i diakonale fællesskaber, efter at have modtaget mad gennem Maddeling.

Mariane har spurgt hvad Maddeling har betydet for deres vej ind i fællesskabet. Hertil har de svaret: at de gennem Maddeling fandt ud af, at der var nogen som ville dem og det bidrog med mod på, at møde op og give fællesskabet en chance. Maddeling blev for dem vejen ud af ensomheden og ind i fællesskab. Det er fantastisk hvordan vores fælles indsatser i KSA og kirkerenes fællesskaber virker til gode for mennesker i vores by og at vi som kirker kan være fællesskab for mennesker som meget har brug for at mærke Guds godhed.

Mad bringer glæde og selskab

De fleste som modtager mad oplevet at ensomhed og manglende netværk en ligeså bekendte faktorer som manglende ressourcer og penge. For nogle er maden det eneste tilberedte måltid de får i ugens løb. Det kan være svært for at sætte sig ind i, at nogen vokser op i Danmark under sådanne kår. Alle borgere er henvist af en kommunale samarbejdspartner, som har set at Maddeling kan være til at holde borgeren oppe i svær periode.

Masser af mad men få hænder

I Danmark, i Silkeborg og i KSA har vi ressourcerne, men vi mangler villige hænder, som vil bringe ud, dele et smil og et “hej” med et medmenneske, som er et svært sted i livet.

Svostrup Kro laver den 19 december mad, for at donere det

Den 19  december er Svostrup Kro igen så storsindet, at de donerer mad til alle borgere på vores 3 ruter men. Vil du høre mere om at være frivillig på Maddeling så kontakt Maddelings ledere:

Maria K. Laustensen – maddeling@blaakors.dk. /tlf. 5055 3837

Frands Pedersen – frands@borgerkirken.dk /tlf. 4244 8600