Skip to main content

Frivillig i KSA

Overvejer du at blive frivillig og bidrage med en kærlig håndsrækning til et medmenneske i nød, så hjælper vi igang gennem kirkernes fælles indsatser.

Kirkernes Sociale Arbejde kordinerer og formidler frivilligt socialt arbejde i partnerskab med 10 kirker/menigheder i Silkeborg kommune og Blå Kors Danmark.

Sammen brænder vi for at række hjælp og omsorg ud til mennesker i udsatte livssituationer. 

Sammen øver vi os på at “give videre” ved at omsætte Guds kærlighed til hjælpsomhed, venlighed og gæstfrihed.

Mange erfarer at håndsrækningen – ikke bare gør en stor forskel for dem der hjælpes, men også for dem der hjælper!

Hvor vil du gøre en forskel

Vil hjælpe medmennesker i Silkeborg og kan tilslutte dig det kristne menneskesyn?  Så overvej hvilken opgave, du vil passe ind eller kontakt os, så hjælper vi dig igang.

Maddeling:

Vil du være en del af et bæredygtigt projekt og hjælpe udsatte familier i Silkeborg med mad på bordet? Det kræver kun 2 timer månedligt; Tilsammen udgør de små indsatser en stor forskel. Som frivillig indgår du på et team, som enten hjælper i aftentimerne eller weekender. I pakker og kører mad ud til sårbare familier. Alle visiteres af kommunale medarbejdere. Som frivillig Maduddeler er der stor fleksibilitet og du kan være med, når du har tid. 

Praktisk Hjælp:

Har du lyst at arbejde i et team? kan du noget med hænderne, eller har lyst til at gøre en forskel ved at tage fat? Så er praktisk team måske dig. Vi hjælper borgere i udsatte livssituationer med flytninger og håndværksmæssige småopgaver 2-3 timer af gangen.

Hvis du ikke allerede er igang hjælper vi dig indt på et team, som arbejder på de tidspunkter som passer dig, og med din foretrukne opgavetype. Du skal kunne deltage mindst en gang i kvartalet efter aftale med din teamleder.

Børne eventmedarbejder:

Vi du med til at støtte det gode børneliv mellem blokkene i Silkeborgs mest udsatte kvarter, så bliv frivillig på TVRZ.

 TVRZ er aktivitets-events for børn på tværs af alder, etnicitet og køn på Resedavej og Lupinvej. Eventene afholdes fra april-nov. på  lørdag eftermiddage og i sommerferien. 

Økonomisk Rådgivning:

Har du erfaring med tal, budgetter og Excel-ark, så kan du måske blive frivillig i Økonomisk Rådgivning. Du skal være klar til mindst 4 månedlige møder af min 2 timer. Vi hjælper borgere, som bankerne har opgivet med overblik og nyt håb for fremtiden. Kontakt vores temaledere for mere information. Som ny vil du blive inviteret til en intro samtale, og have mulighed for at komme med på et team med en erfaren rådgiver.

Medvandrerordningen:

Vi du gøre en forskel for et medmenneske som befinder sig i en svær livssituation, så bliv medvandrer. Vi finder et godt match til dig, efter dit ønske og du afsætter ca. 2-3 timer to gange månedligt. Over en evt. aftalt periode mødes i til nærvær og samvær, snak eller en gåtur.

Familiehjælpen:

Som frivillig Familiehjælper støtter du gennem nærvær og dialog en sårbar forældre. Primært hjælper vi nye mødre og man hjælper altid en af eget køn. Forventeligt  afsættes tid til at mødes ugentligt og nogle gange følger der små praktiske opgaver med. Overvejer du at blive frivillig, som kontakt vores teamleder Gitte og bliv kontaktet når en opgave matcher din profil. 

Mød de frivillige i

Sådan bliver du frivillig

Bliv frivillig

Der er brug for mange villige hænder. vi kan ikke redde hele verden sammen, men vi  kan starte med at gøre en forskel for et medmenneske. Sammen gør vi en forskel for mange mennesker i vores by.

Kirkernes Sociale Arbejde hviler på kristne værdier og et kristent menneskesyn. Det er ikke et krav, at man kommer i en kirke, blot at man er loyal over for vores formål og kristne livsholdning. Læs om KSA

Vil du vil give en hånd med i et projekt, står teamledere for de enkelte områder klar til at hjælpe dig igang. Få kontakt HER

Når du har været i dialog med teamlederen og ved du vil være frivillig, kan du registrere dig som frivillig via links nederst på siden. Vi gemmer sikkert dine kontaktinformationer i samarbejde med Blå Kors Danmark.

Sådan støtter vi dig

I Frivillig håndbogen kan du læse mere om hvordan vi støtter dig i dit arbejde, samt hvad KSA forventer i det gode samarbejde.

Registrer dig som frivillig

Eller ring til en af vores teamledere først

Velkommen til at give en kærlig hånd med!