Skip to main content

Godt nyt fra økonomisk rådgivning

Skrevet d. 20. september 2023

Inspirationsmøde var en stor succes.

Fem interesserede var mødt frem og mødet gik så godt, at man er igang med at opstarte 2 nye rådgivere.

Det er første gang vi afholder den slags møder og inviterer så bredt”  fortæller Janni, som er Projektleder i Kirkernes Sociale Arbejde og sammen med Johannes Skårhøj og Kaj Jørgensen stod for fyraftensmødet.

Selvom fem interesserede ikke lyder af mange, er det stort i forhold til den frivillig interesse vi har set de kommende år.

Ofte rekrutteres de frivillige, gennem kirkenetværket, men at være frivillig rådgiver kræver mange færdigheder og  tid. Derfor udvides frivillig horisonten i håb om – at man i fremtiden at kan følge med på efterspørgslen af rådgivning.

Gentager Succesen

I starten af 2024 gentage

r vi succesen med Inspirationsmødet. KSA er pt. en situation hvor vi kun kan til uddanne rådgivere, som kan på sigt ønsker at være teamledere. Det kræver at kommende frivillige vi investere 8 timer månedligt i rådgivningen. Derfor har KSA brug for at nå bredere ud for at rekruttere frivillige  – fortæller Janni som sammen med Kaj og Johannes leder projektet i Silkeborg. Vi håber medlemmerne i kirkerne vil hjælpe med at dele kendskab til økonomisk rådgivning og invitere til næste Inspirationsmøde.

Vil du kontaktes vedr. næste møde eller kender en som vil, så tilmeld via info listen HER

Læs mere HER om hvad der skal til for at blive rådgiver og hvad man får ud af et frivilligt job, som Økonomisk Rådgiver.

Ønske om en kortere venteliste

Selv om KSA årligt hjælper ca. 70 borger/familier – har der de sidste 3 år været større efterspørgsel på rådgivning end man kan følge med til og der har været flere måneders ventetid på at få hjælp.

“Det er en stor overvindelse for mennesker spørge om hjælp – derfor vil vi gerne kunne hjælpe så hurtigst muligt og mens folk er motiverede” fortæller Johannes Skårhøj som både leder “Økonomisk Rådgivning” sammen med Kaj Jørgensen og er ledende rådgiver i et af de tre rådgiverteams – som hjælper ud fra kirkerne.

Tak til Blå Kors Danmark og Profound Partners som støtter Økonomisk Rådgivning