Skip to main content

1000 besøgene på TVRZ

Skrevet d. 4. juli 2023

Det skete til TVRZ i år  -forestillinger, vandsjov, fodboldturneringer, Krea og meget mere.

35 Frivillige fra kirkerne glædede i uge 26 hundredevis af børn med aktiviteter og is mellem blokkene på Resedavej og Lupinvej.

Forældre og børn nød hyggen rundt om bålet mens der blev bagt snobrødMange forældre og børn nød fælleskabet rundt om bålet mens der blev bagt snobrød

Det formodes at ca. 1000 besøgte TVRZ over de 3 dage. Børnene havde en fest mens mange forældre deltog på sidelinjen og nød stemningen.

Tirsdag var der trylleshow og der var højlydt begejstring, da Henny tryllede høns og kaniner frem. Mange børn måtte også lige hilse på dyrene efter showet. Mens de mindste var vilde med trylleriet var de ældste begejstrede for onsdagens program med “Black top team”

Danse show og autografer

Det var særligt festligt da man onsdag aften, fik besøg af  den dansetruppen Black top team som tilbage i 90erne startede op som et pædagogisk danse projekt i Århus V. for gennem dans at hjælpe unge mennesker i Bispehaven. De dygtige dansere,  gav den fuld gas med de vildeste spring og streetdance opvisning.

Stop DANS OG GLADE DAGE

Efter showet indtraf måske Silkeborg største og længste stopdans. Her deltog et halv hundrede børn i en festlig stopdans, som sluttede med arabisk musik/dans – til stor glæde for de mange fremmødte med muslimsk baggrund.

Flere end sidste år deltog til TVRZ  formentlig pga. af Eid som startede onsdag. Eid er starten på muslimernes højtid, som minder lidt om danskerne jul. Til TVRZ tager man det som et kompliment – at eventet var så festligt, at mange familier fejrede Eid sammen med os fra Kirkernes Sociale Arbejde.

Hoppeborge, forhindringsbaner og kæmperutsjebaner indtog torsdag børnenes boligkvarter

Sommervejret holdt til lukketid

Torsdag afrundende man TVRZ – og trodsede vejrudsigten ved at afholde “den store hoppedag” med 7 lejede hoppeborge. Vejret holdt demonstrativt tørt til 5 minutter efter den sidste hoppeborg var pakket ned. Til stor gejstring for de hundredvis børn, som havde den vildeste hoppefest på plænerne mellem boligblokkene.

TAK til alle som var med til bede om tørvejr til TVRZ (det lykkedes)

Rikke som er frivillig på TVRZ – malede 3 aftner i træk, små prinseser, sommerfugle og farlige Spiderman og fik gode snakke med de små poder

“Jeg har glædet mig så meget til hoppeborgene på Tværs, at  jeg i nat drømte om hvor sjovt det ville blive”.

  Fortalte en lille pige til Rikke

 

det vakte stor interesse blandt børnene at være med til at lave “kæmpe sæbebobler” i de smukkeste regnbuefarver

” Tak for at I kommer her og for alt det I gør; for vores børn og unge, det betyder så meget”

lød det fra en far

Forestillinger og aktiviteter betalt af fonde

Med hjælp fonde kunne man igen i år planlægge et fantastisk Sommer TVRZ – som bragte stor glæde hos store og små.

– Tak for samfundssind og investering i børn, som ikke vokser op med trampoliner i baghaven, udflugter og fede ferieoplevelser

for dem tæller oplevelserne og glæden dobbelt.

Stærkt gået team TVRZ

Tak til alle de fantastiske frivillige bag TVRZ – som gør det så godt – det kræver sin frivillig at møde op efter tre dage i streg efter job og være på TVRZ frivillig 4,5 time. I år 2022 fik vi midler fra Danske bank Silkeborg fonden som bla. gik til hættetrøjer til vores frivillige! så de er synlige og kan holde varmen når, vi holder lørdags TVRZ igen efter sommerferien.

 

STOR TAK til fonde og erhvervsliv som støtter TVRZ i 2023

XL byg Gjern for et års forbrug af kul,

Lagkagehuset for 90 Sandwich

REMA 1000 Sydbyen for 100 flasker vand og udlån af hoppeborg

Til jer som var med til at betale festen <3

Alderslyst Y’s Men’s Club Lions

Danske Bank Silkeborg fonden

 Giro413

Club Silkeborg Theodora

 Børnesagens Fællesråd

Flere i fællesskaber

KSA`s trofaste partnere

Profound Partners A/S

Juvel Ejendomme A/S

 og Blå Kors Danmark