Skip to main content

Silkeborgs Borgmesters takker Kirkerne og de frivillige

Skrevet d. 12. december 2023

Helle Gade hilser Kirkerne Velkommen i samarbejdet om at hjælpe silkeborgensere som befinder sig i vanskelige livssituationer.

Kirkernes Sociale Arbejde startede i Silkeborg i 2013 som et tværkirkeligt samarbejde mellem 8 kirker/menigheder og Blå Kors Danmark. Siden har kirkerne bag KSA, opbygget et stærkt tværkirkeligt netværk og samarbejdet om  – at omsætte Guds kærlighed, til handling og næstekærlighed til gavn for mennesker i vanskelige livssituationer.

Hjælper mere end 2000 mennesker årligt

Den fælles koordinering bag indsatserne er med tiden vokset og med mere end 200 frivillige og et bredt samarbejde ud i byen, løfter kirkerne idag en stor lokal civilsamfunds indsats . Derudover har kirkerne en række diakonale initiativer som FamilieNetværk, Kvindecaffe, Fællesspisning, fællesskab for ukrainere og Julehjælp.

I 2023 valgte Silkeborg kommune at støtte KSA Silkeborg med et drift tilskud på 250.000 kr. Pengene skal være med til at sikre fælles indsatserne de bedste vilkår, for de mange frivillige som er en del at Kirkernes fælles indsatser.

Tak til partnere og fonde

Udover kommunen skal der også lyde en stor TAK til vores Partnere, Juvel ejendomme og Profound Partner, Tømmerhandler. H. Reimar Nielsen Fond, Alderslyst Ys mens ‘Club og Danske Bank Silkeborg fonden for at støtte KSA i 2023.