TRYG fonden støtter ukraine indsats

En gruppe både frivillige og ansatte har siden Marts været involveret i modtagelsen af de godt 450 ukrainske flygtninge, som er kommet til Silkeborg kommune. Civilsamfundet har taget et stort ansvar og Kurt Sørensen (KSA formand) og Margit fra KSA Ans har hjulpet en stor gruppe ukrainere bosiddende i Ans. KSA`s  projektleder Janni V. Lauridsen har koordineret  og været involveret i mange af de sociale tiltag i Silkeborg bla. skoletaskeuddeling i Oasekirken, Cirkusture i samarbejde med lokale arrangører, genbrugs aftaler, KREA cafe, invitationer til sportsbegivenheder, samlinger mm.

Det har været en stor opgave, så vi er glade bevillingen fra TRYG, som både støtter løn og udflugter. Det gør også at vi kan hjælpe, andre frivillige aktører som søger hjælp hos os til; hvordan de hjælper Ukrainere.

Blå Kors og TRYG støtter oplevelser

KSA har de sidste 2 år nydt godt af Blå Kors Danmarks bevillig af oplevelsesmidler bl.a. til TVRZ. 100 ukrainske kvinder og børn nød i weekenden godt af endnu en bevilling fra Blå Kors Danmark, da KSA i samarbejde med Mødrehjælpen inviterede 100 mødre og børn i AQUA. Der var stor begejstring over besøget og mange gik derfra med årskort, som de kan bruge over sommeren.

Ukraine indsatsen er aftagende, da mange flygtninge er flyttet i permanente boliger, og langsomt sluses ind i lokal samfundet hvor de bor. Gennem de første par måneder har mange fundet netværk blandt lige sinde og danskere, som bl.a. andet KSA har hjulpet dem i kontakt med.

Mange flygtninge i Ans

KSA Ans/Grønbæk har gennem foråret båret en stor lokal opgave og været samlingssted for mange flygtede kvinder og børn. Bla. har man ugentlig inviteret til SNAK dansk Cafe`

Med støtte fra KSA’s bevilling fra TRYG fonden, inviterede de først i sommerferien på en skøn Vesterhavstur med besøg på lokale udflugtsmål i det Vestjyske. En tur ukrainerene nød sammen med lokale ildsjæle og deres venskabsfamilier.

Vil du være med til at støtte, den lokale indsats for ukrainske flygtninge enten økonomisk eller frivilligt så kontakt Janni

eller Mobile pay på nummer 730074

Tak til vores støtter: